Vidéken sem kell már lemondani a klímáról

A fenti mondat egy családi vacsorán hangzott el nem rég, ahol szüleimet próbáltam meggyőzni arról, hogy igenis, manapság az egyre melegebb nyarak miatt szükséges a klíma a mi családi házunkban is. Azok az idők sajnos már elmúltak, amikor elég volt kinyitni késő este az ablakot a kert felé és ömlött be a hűvös levegő. Kánikulai időszakban nem ritka éjszaka sem a 20-25 fok. Mivel a mi falunkban még ritka a légkondi a házakban, nem igazán tudtuk melyik cég csinálná meg nálunk jó áron a beszereléssel együtt is. Ezért gyorsan beírtam inkább a keresőbe: Klíma árak, klíma webáruház és már ott is voltunk a klimaglobal.hu oldalán.

Szuper a cég! Nem csak klímákkal és azok karbantartásával, tisztításával foglalkoznak, de épületek fertőtlenítésével, hőszivattyúkkal, infrapanelekkel és elektromos fűtési rendszerekkel is. Szüleim kimondottan árérzékeny vásárlók, ezért örömmel konstatáltuk, hogy a klimaglobal.hu sok márkát forgalmaz, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Így nyugodtan keresgélhettünk, hogy számunkra hol van a megfelelő ár-érték arány. A választás során sok dolgot kell mérlegelni, úgymint a teljesítményt vagy, hogy allergiás-e valaki a porra a családból? De befolyásolja az ideális típus kiválasztását a ház tájolása illetve a födémszerkezet is.

 klíma árak, klíma webáruház

Végül az oldal alapos áttanulmányozása után egy oldalfali klímát választottunk. Ez napjainkban a legismertebb és legelterjedtebb rendszer. Egy kültéri és egy beltéri egységből áll, kis- és közepes helyiségek hűtésére alkalmas. Nekünk igaziból két hálót kellene csak hűteni, szóval ez megfelelőnek tűnik hozzá. A beltéri egységet egyenes oldalfalon helyezik el, fejmagasság felett, ezt infrás távirányítóval szabályozhatjuk. Fontos tudnivalóként említi az oldal az elhelyezéssel kapcsolatban, hogy az engedély nélküli klímaberendezés kültéri egységének felszereléséért nem csak a megrendelő, hanem a kivitelező klíma szerelés elvégzésével foglalkozó cég is felel. Ugyanis a rendelkezések szerint homlokzatra és a ház egyéb külső felületeire a klímaszerelési munkát csak a jóváhagyott tervek alapján lehet megkezdeni, vagyis ugyanúgy szankcionálhatják, mint bármilyen más engedély nélküli építkezést.

Na, itt egy kicsit elbizonytalanodtunk, mert elég kekeckedős a szomszédunk. Végül úgy döntöttünk, most árajánlatkérést küldünk először csak és kikérjük a klimaglobal.hu szakértőjének véleményét. Illetve felvesszük a kapcsolatot az oldalon szereplő Budapest Bank kontakttal is. A klimaglobal.hu oldalán ugyanis igényelhető online áruhitel a Budapest Banktól. Ennek is a végére járok, mielőtt leadnánk majd a megrendelésünket, hátha kaphatunk valami kedvező konstrukciót.

Annyi már biztos, hogy a klimaglobal.hu oldalt elmentettem magamnak, hogy jövőre is meglegyen, amikor a klíma karbantartását és fertőtlenítését kell megrendelnem tőlük. Nagyon hangsúlyozzák ugyanis, hogy a klíma évenkénti karbantartást és szakszerű fertőtlenítést igényel, ahhoz, hogy biztosan baktérium, vírus és penész mentesen működhessen. Szóval klíma árak, klíma webáruház és klimaglobal.hu