Magyar vállalkozás indítása alap krémekkel

Elvégeztem a Gazdasági Egyetemet, sokat tanultam a pénzügyekről, számvitelről, marketingről, termékfejlesztésről és értékesítésről. Ahhoz viszont, hogy valaki vállalkozzon, nem elég a tanulás, hanem egyfajta attitűd, vállalkozói véna szükséges, a mersz, hogy bele merjen kezdeni valami újba, valami szabad dologba, ami túlmutat az alkalmazotti munkaviszony kényelmén. Én is ebben a cipőben, vagyis dilemmában jártam, ugyanis a munkám rémisztően unalmas és egyhangú volt, szerettem volna a magam ura lenni.

Ekkor vettem részt egy alapszintű kence tanfolyamon, ahol megtanították, hogyan és milyen alapanyagokból kell elkészíteni a mindennapi kencéinket. Izgalmasnak és kreatívnak találtam ezt az elfoglaltságot, végül eszembe jutott, hogy ebből akár vállalkozást is lehetne csinálni.

Nem túl bonyolult otthoni körülmények között kotyvasztani, viszont rendelkezni kell néhány alap eszközzel, például keverőpoharakkal, üvegcsékkel, keverőkanalakkal, gramm pontos mérleggel, tubusokkal, tenzidekkel, emulgeáló szerekkel, színezékekkel, pigmentekkel, illóolajokkal stb. Ezeket az eszközöket könnyen be lehet online webshopokból is szerezni, én a humanityaruhaz.hu-t használom, mert ebben a shopban beszerezhetőek az alap eszközök mellett az alapanyagok is, nekem még házhoz sem kell rendelnem, mert az üzletük a városomban, Békéscsabán található.

A kencék gyártásához én alap szappanokat, testápoló alapot, tusfürdő alapot, sampon alapot, hajkondicionáló alapot, színezékeket szerzek be, a választék kiváló és minden igényt kielégít, részletesebben itt nézheted meg az alapokat: humanityaruhaz.hu/kategoria/melt__pour_alapok_kremek_furdokozmetikum_alapok.

Beszereztem tehát az alap készletemet és elkezdtem készíteni a kedvenc termékeimet. Eleinte csak az ismerőseimnek és a barátaimnak adtam el a krémekből, aztán az üzlet beindult, azóta van egy saját kis üzemhelyiségem is raktárral meg hűtőkkel együtt. Nagyon örülök, hogy volt merszem belevágni a saját vállalkozásba!