Interjú egy hazai mezőgazdásszal

Újságíró és riporter vagyok. Nagyon szeretem a szakmám. Nem olyan régen elkezdtem felkutatni a hazai kisvállalkozókat, őstermelőket, mezőgazdaságban dolgozó embereket. Az ő történetüket ismertetem meg az emberekkel, bemutatom kik állnak a boltban megvásárolt, általuk minden nap fogyasztott termékek mögött és milyen is az ő életük. A sorozat egyre népszerűbb, egyre több emberhez tudok elérni, így egyre nagyobb hatást tudok elérni a munkámmal. Jó érzéssel tölt el látni az általam megkeresett embereket saját környezetükben, szeretem hallgatni, amiket mesélnek nekem és úgy érzem hálásak, hogy valaki meghallgatja őket és közvetít a nevükben valamilyen formában a nagyvilág számára.

A múlt heti részben egy mezgazdász házaspárt kerestem fel, akik sok nagy földet tudhatnak magukénak, így sok mindent termesztenek. Azonban ők első sorban nem a munkájukról akartak mesélni nekem. Én ezt nem bántam, mivel általában szoktam hagyni, hogy a beszélgetés arra terelődjön, amerre a főszereplők szeretnék.

Bármilyen érdekes is, a téma most a sok kerti és barkács eszköz, amiket a kisebb földjeiken és a kertjükben használnak. Ez is nagyon érdekes téma, mert ilyen nem volt még a sorozatomban.

Elmesélték, hogy a DiszkontDepó webáruház oldaláról rendeltek minden olyan kerti szerszámot, amit használnak. Amikor hátra hívtak a kertbe, nem hittem a szememnek, annyi szerszámuk és eszközük volt. Mindent elmeséltek, melyiket mire használják, miért vették. Nagyon lelkesek voltak, felajánlották, hogy próbáljam ki őket, de ezt visszautasítottam, mert nem lenne a legjobb ötlet, hiszen nem vagyok valami ügyes az ilyen dolgokban. Van elektromos keverőgépük, elektromos festékszórójuk, amiket a kis fészer újításához használtak és nagyon meg voltak velük elégedve. Kaptak a gépekhez egy év garanciát is, de úgy sejtik nem lesz szükség rá. Az egész öntözőrendszert, a locsolótömlőt és egy esőztető kerti locsolót is a DiszkontDepó webáruházból rendelték meg, mind akciós áron, aminek nagyon örültek. Büszkén mutatták az Ranger USA kézi 5 literes permetezőt, amit már két éve használnak és nagyon szerezik, mert kényelmes és praktikus. Azt hittem már mindent láttam, amikor kinyitották a fészer ajtaját. Nő létemre még nekem is tetszett a látvány. Szépen a falra rögízítve volt ott benzines láncfűrész, polírozó gép, hőlégpisztoly, fúrókészlet, csiszológép és üvegfúrógép is, mind összeillő természetes narancssárga színű. Kérdeznem sem kellett, hiszen sejtettem, hogy ezeket is a DiszkontDepó webáruházból rendelhették. Mintha egy múzeumban lettem volna.

A kert hátsó felében egy nagyon barátságos kis rész volt kialakítva, stílusos háromszög alakú árnyékoló napvitorla alatt volt egy nagyon kényelmesnek tűnő kerti kanapé asztallal. A terasz padlóján a burkolat pedig kis fából készült négyzet alakú panelekből lett kirakva. Kellemes volt a látvány. Elmesélték, hogy a burkolatot és a napvitorlát is arról az oldalról rendelték, ahonnan a rengeteg szerszámot és az öntözőket.

Kíváncsi lettem és kérdeztem még néhány hasznos dolgot a weboldalról és meglepett, amikor azt mondták, hogy a termékeket két hétig vissza lehet küldeni, ha nem vagyok megelégedve velük. Azt is mondták, hogy szinte minden termékre biztosítak 12 hónap garanciát, ami csak növeli azoldal megbízhatóságát. Ez sok internetes webshop esetében nem így van. Dícsérték a vásárlói véleményeket, amik mindig remekül tükrözik az egy adott termék minőségét, hasznosságát és kinzetét.

Természetesen szó esett a termelés, a mezőgazdaság helyzetéről, az idei idényről, a szárazságról, a nagy fagyokról is és megkóstolhattam a szomszéd bácsi házi borát is. Összességében nagyon jól éreztem magam, szerintem vendéglátóim is így gondolják. Plusz sokat tanultam és én is ki fogom próbálni, hogy rendelek valamit a DiszkontDepó webáruház oldaláról.

Amint hazaértem, rá is kerestem a DiszkontDepo webáruházra és leesett az állam. Itt minden megtalálható nem csupán kerti szerszámok, gépek és tartozékok. Van itt autófelszerelés, sport eszközök, lakberendezési tárgyak, minden, ami egy háztartásba kellhet, műszaki cikkek, szépségápolási termékek és rengeteg egyéb termék. És minden olyan kedvezményes, mint ahogy azt a kedves mezőgazdász házaspár mesélte. Hihetetlen, ha ezt megtudják az emberek az interjúmból… már alig várom a kommenteket!