Ha nem kapom meg a https://lolmarkt.hu elérhetőségét, fesztivál se lett volna

Egy mezőgazdasági szaklapnál dolgozom, de a feladataim általában, főleg nyáron nem merülnek ki pusztán az újságírásban, tudósításban. A lapunk minden évben megszervez egy kis mini fesztivált, elsősorban gyerekeknek, hogy megismerkedhessenek a gazdálkodás világával, mindamellett, hogy rendesen zenei fellépők is vannak. De természetesen a szülőket és felnőtt érdeklődőket sem hagyjuk cserben, nekik is minden évben kitalálunk valamit. Az idei fesztiválon például jótékonysági árverést tartottunk, ami nagy siker lett. Persze mindig történik olyasmi, amin kis híján elbukjuk azb egészet, az idei sem volt kivétel, azonban a https://lolmarkt.hu a segítségemre volt, egy kedves ismerősöm ajánlásával.

A feladatok sokszor körbe járnak, ilyenkor azzal kell megbirkózni, ami jutott, még akkor is, ha esetleg nem túl könnyű. Persze ha nagyon muszáj, akkor lehet csereberélni, de annyira nem szokás. Hát, nekem rendesen fel lett adva a lecke, mint arra utóbb rájöttem, pedig először kimondottan örültem, hogy ezt kaptam. Az én feladatom volt a rendezők, szervezők számára elkészíttetni az idei megkülönböztető pólókat, hogy a vendégek bármikor ki tudjanak minket szúrni a tömegben,ha esetleg valami panaszuk, kérdésük lenne, meg hogy egymást is könnyebben megtaláljuk. Adott volt a logó, és egy nagy “CREW” feliratnak kellett még szerepelnie rajta, szóval nem volt egy nagy kihívás, keretet is biztosítottak hozzá, viszont azt nem volt szabad átlépnem. Nem baj, gondoltam, csak sikerül megoldanom harminc pólót ennyiből.

https://lolmarkt.hu

Ahogy azt a Móricka elképzelte, pont úgy jártam én is. Körbejártam a környék összes textillel foglalkozó boltját, az összes irodaszerest és üzletházi pólónyomdászt, de valahogy úgy jött ki, hogy vagy nem foglalkoztak ilyesmivel, vagy annyira tele voltak munkáéval, hogy csak a fesztivál utánra lett volna készen, vagy pedig olyan irreálisan magas árat mondtak, hogy majd hanyatt estem tőle. Szóval a feladat egyelőre csúfos kudarccal kecsegtetett. Igyekeztem utánajárni, hogy a környéken, környező településeken van-e esetleg valaki, aki szóba jöhet, de sajnos ismételten csak falakba ütköztem. Végül, amikor már majdnem feladtam, akkor érkezett meg a segítség, egészen váratlan helyről.

Beültem egy kávéra egy presszóba, hogy kicsit felfrissítsem magam és átgondoljam a stratégiámat, amikor egyszer csak odalépett hozzám valaki. Amikor jobban szemügyre vettem, hirtelen felismertem, hogy egy gyerekkori ismerősöm, egykori szomszédom áll mellettem, akivel nem láttuk egymást vagy húsz éve. Nagyon örültem a találkozásnak, szívélyesen üdvözöltük is egymást, és hosszasan elbeszélgettünk arról, hogy kivel mi történt az elmúlt két évtizedben. Kiderült, hogy először szakács lett, utána pedig egy nagy turisztikai cég ügyintézőjévé léptették elő. Ő gondoskodik egy csomó mindenről, utánpótlásról, mi egyébről. Én is elmeséltem neki, hogy újságíró lettem, egy mezőgazdasági lapnál dolgozom, és éppen egy fesztivált szervezünk, csakhogy problémába ütköztem, mert nem tudom elkészíttetni a pólókat a rendezvényre.

Ennek kapcsán elmesélt egy kis történetet, hogy nemrég néhány új emberrel bővült a cégük, viszont a munkaruha éves rendelésének ideje még nem volt aktuális, úgyhogy egyéb módon kellet megoldania. Így találta meg a szerinte legjobb póló készítő weboldalt, ahonnan meg is rendelte egyedi gyártásban a soron kívüli egyen-pólókat, és eszébe jutott, hogy nekem is jól jöhet, hátha én is meg tudnám csináltatni náluk. Leírta nekem az elérhetőségüket, a https://lolmarkt.hu webcímet, én pedig nagyon megköszöntem neki, és megígértem, hogy a legközelebbi találkozásunkig már nem fogok húsz évig várni. Elbúcsúztunk, én pedig indultam vissza az irodába utánajárni ennek a pólókérdésnek.

Egykori szomszédom nem is tudja, hogy mekkora segítséget adott! Nagyon szimpatikus, könnyen kezelhető kis oldalt találtam a megadott linken, és a dolgon nehezített kicsit, hogy egyedi darabokat akartam rendelni, de szerencsére sikerült elég hamar és gördülékenyen lekommunikálni az üzemeltetőkkel a kérésemet. Természetesen mindenben a rendelkezésemre álltak, megadtak egy teljesen megfelelő határidőt és egy igen jutányos elkészítési díjat, amire azonnal rábólintottam, mivel ennél jobbat úgysem igen fogok találni. A futárszolgálat a megadott pár napon belül jelentkezett is nálam, szerencsére volt annyi eszem, hogy az iroda címét adjam meg, így nap közben is át tudtam venni, és utána sem kellett szállítani, helyben volt minden. A pólók nagyon jól sikerültek, a https://lolmarkt.hu munkatársai igazán kitettek magukért. Hibátlanok lettek, és mindenkinek nagyon tetszett, senkinek nem volt semmi kifogása. A fesztiválon nagyon jól is jöttek, mind a segítségnyújtásban, mind pedig a csapatmunkáéban, hogy szépen ki voltunk emelve az emberek közül. Azt hiszem, aki jövőre kapja ezt a feladatot, azzal mindenképpen megosztom az elérhetőséget, érdemes lenne újra ide visszatérni.