Vidéken is fűthetünk klímával!

Sokan azt hiszik, hogy a korszerű élet csak a fővárosban, és az ország más nagyobb városaiban lehetséges, és vidéken minden, ami korszerű, az idegen. Pedig ez nem így van, nagyon sok minden eljut a kisebb lakosságú területekre is, sokszor már komplett falvak modernebb lakásokkal rendelkeznek, csak ugye mégis messze vannak, így nem tudunk róluk. Vidéken is szinte már mindenhol van vezetékes víz, áram, és a fűtés klímával is ugyanúgy megoldható, mint mondjuk egy nagy, fővárosi lakásban.

Múltkor éppen látogatóba ugrottam el egyik haveromhoz, ahol láttam, hogy van egy kis változás. Mivel náluk minden újítás nagy dolognak számít, mert a környéken a korszerűsítést ördögtől valónak tartják, így most is boldogan újságolta az újításukat. Beszereltettek egy olyan klímaberendezést, amivel fűteni is tudnak, így télen már nem kell azon aggódniuk, hogy elfogy a fa, vagy éppen elfagynak a gázvezetékek. Ugyanis náluk mindkettőre volt már példa, ellenben az áramszolgáltatás az mindig kiválóan működik. Sok lehetséges megoldást sorra vettek, hogy hogyan is lehetne megkönnyíteni a hétköznapokat, és végül a klímára esett a választásuk. Már csak azért is, mert gyors megoldásra volt szükség, most nem értek rá hetekig, vagy akár hónapokig tervezgetni. Ha pedig a fűtés klímával gyorsan megoldható, miért is keresnének tovább?

Teljes mértékben megértettem döntésüket, és mivel szeretem, ha beavatnak az ilyen történésekbe, örömmel hallgattam meg a klímás történetüket. Haverom elmesélte, hogy valahogy az anyukája akadt rá a Fábián Group Kft. szolgáltatásaira, és először nem is nagyon foglalkozott vele. Ahogyan Pató Pál úr szokta mondani, ő is csak legyintett egyet, hogy “Ej, ráérünk arra még!”. Végül annyira mégsem érhettek rá, mert másnap újra elkezdte bogarászni az oldalukat. Néha a kíváncsiság nagy úr ugyebár…

De most nagyon is jól jött az anyuka kíváncsisága, mert az esti vacsoránál felvetette apuka, hogy most már ideje lenne tényleg komolyabb lépéseket tenni fűtés ügyben. Azt nem játszhatják el minden évben, hogy vagy a fa fogy el, vagy a nagy hidegben a gázzal adódjanak problémák, meg nem akarja mindig újra tölteni a padláson a tartályt a csöpögő radiátorok miatt… Egy egész szép hosszú listát felsorolt, hogy miért van elege a mostani fűtési lehetőségeikből. Anyuka persze hagyta, hadd morogja ki magát az öreg, aztán előhozakodott a nagy ötlettel. Úgy tűnt, hogy urának ez egyáltalán nem volt ellenére, ugyanis másnap már felkereste telefonon a céget.

Meglepődtem, amikor mesélte, hogy tényleg elég hamar eljutottak a kapcsolatfelvételtől a klíma beszereléséig. Persze tudniuk kellett, mekkora teret kell befűteni, de a Fábián Group Kft. munkatársai mindenben segítőkészek voltak, így később a beszerelésben is.

Én ugye már csak a happy end-ből vehettem ki a részemet, vagyis érezhettem, mekkora a különbség akkor, ha fával fűt az ember, vagy a fűtés klímával működik. Nos, az a helyzet, hogy tényleg nagyon nem mindegy, ráadásul utóbbi jóval költséghatékonyabbnak is bizonyul. Talán ezzel végre a környékbeliek is látni fogják, hogy nem minden újítás és modern dolog ördögtől való.