Pesten kellett anyagokat vennünk a fürdőszoba felújításhoz

A lakásfelújítás vidéken sokkal nehezebb, mint a nagyvárosokban. Itt sokkal kevesebb lehetőségünk van az áruk közül válogatni. A legtöbb boltban nincsen semmi érdekes lakberendezési tárgy, a választék gyakran elég silány.

Néhány dologban teljes mellbedobással állítom, hogy vidéken élni sokkal jobb, mint a fővárosban, de mikor elkezdtük a fürdőszobánkat felújítani, egy kicsit én is a nagyvárosba vágytam.

A fővárosban sokkal több bolt van, azoknak sokkal szélesebb a kínálata. A fürdőszobákkal foglalkozó áruházak, a lakberendezési és barkácsáruházak, a bútorboltok egymást érik, szerintem nincsen olyan kerület, amiben nincsen legalább egy olyan áruház, amiben bútorokat lehet vásárolni.

Nekem ahhoz, hogy bármilyen kissé speciálisabb terméket megvásároljak, feltétlenül be kellene mennem a közeli nagyvárosba, mert nálunk semmi különleges nem kapható. A fürdőszoba felújításához kádra, zuhanykabinra, csempékre, szekrényekre és mindenféle kiegészítőre szükség van. A nagyrészét megrendeltem online, hiszen az internet mindenhol elérhető, de a zuhanyzókat és kádakat magam is meg szerettem volna nézni, így a családdal fellátogattunk Pestre.

Álmaim fürdőszobájának kivitelezése így nem zajlott olyan simán, mint ahogyan azt szerettem volna, de már a tervezési szakaszban is némi gondba ütköztem.

Nem volt egyértelmű, hogy mit szeretnék, hogy hogyan álljak neki. Mindenképpen szerettem volna más fürdőszobáiból ötletet meríteni. A sokadik fürdőszoba ötletek kád és zuhanykabin egyben keresésem pedig remek eredménnyel zárult, ugyanis találtam egy rendkívül hasznos honlapot.

A furdoszobaotletek.hu oldala rengeteg remek ötletet és tippet rejt fürdőszoba felújítók számára. A berendezés, a színek kiválasztása, a vizesblokk kiválasztása mind-mind terítéken van az oldalon, minden engem foglalkoztató témáról lehet olvasni egy kisebb összefoglalót. A csempék, amik nekem különösen nagy fejfájást okoztak, külön oldalon kaptak helyet, ahol a legnépszerűbb burkolatok közé nyerhetünk betekintést.

Az oldalon lehet olvasni az aktuális csempe-divatról is a rengeteg jó tanács mellett. Persze ahogyan itt olvasni is lehet, a kulcs abban rejlik, hogy ismerjük a fürdőszobánk adottságait és ezt figyelembe véve kell berendeznünk a saját ízlésünk szerint. Én például inkább kádban ázó típus vagyok, míg a családban van, aki jobbszeret zuhanyozni. A fürdőszobánk méreteit tekintve pedig alkalmas kád és zuhanykabin építésére is, így nem kellett kompromisszumokat kötnünk, mindkettőnek jut hely bőven. Ezt egy kisebb helyiség esetén nem tudnánk kivitelezni, akkor sokkal nehezebb dolgom lenne.

Ebből a szempontból jó vidéken lakni, a kertes házak a családok igényei szerint vannak felépítve, kellően nagy a hely és a helyiségek is a családi igények szerint lettek kialakítva. Egy Budapesti garzonlakásban lehet, hogy nem tudnánk egyszerre kádat és zuhanykabint is tenni a fürdőszobába.

Szóval ennek az oldalnak köszönhetően sikerült rengeteg ötletet gyűjteni, nem csak a tervezéshez kaptam egy mankót, hanem a kivitelezéshez is segítséget adtak. Például soha nem gondoltam volna arra, hogy mennyire jól nézne ki, ha vegyítenék több csempét, burkolatot, estleg mozaikokat is használnánk a fürdőszobánk díszítésére. A nagy kapkodásban és sietős tervezgetésben gyakran az ilyen, egyébként kézenfekvő, egyszerű, ámde nagyszerű megoldások eszébe sem jutnak az embernek. Ezért nagyon fontos, hogy ne kezdjünk el mindenféle utánanézés nélkül tervezgetni.

Én egyébként találtam egy gyönyörű fürdőszobát, azt vettem alapul az egész tervezés során és azt alakítom át az én ízlésem szerint. Így sokkal egyszerűbb és biztosan nem fogok elveszni a részletekben. Már nincs sok hátra, nemsokára készen lesz az új fürdő, ami a terveim alapján nagyon jól fog kinézni.