Nem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a gazdaság épületei

Sokan úgy hiszik, hogy gazdálkodóként a munkaeszközeiket – gépeket, épületeket -, elég éppen működő állapotban tartani, hiszen úgyis gyorsan amortizálódnak. Minek fessem ki, úgyis összepiszkolódik? – kérdezik ők rendszeresen. Ebben lehet igazság, azonban az is biztos, hogy a gépészeti, műszaki területekhez nem érdemes így hozzáállni, ugyanis komoly negatív meglepetések érhetnek minket. Hogy miért? Például mert egy csőtörés következtében elázhat a frissen learatott búza a tárolóban.

A vizszereles.net munkatársai persze ilyen helyzetben is tudnak segíteni, de egyszerűbb, ha megpróbáljuk megelőzni a bajt. Csőtörést okozhatnak az elöregedett, rozsdás csőfalak, a kemény víz miatt kialakult vízkő, a fagypont alatti hőmérséklet, a rossz csőméretezés, a hibásan felszerelt illesztések, a nem megfelelő víznyomás és persze a fizikai behatás is. Ugyan ezekből nem mindegyiket tudjuk megelőzni, de akadnak olyanok, amire egy rutinellenőrzés időben fényt teríthet.

A vizszereles.net szakemberei a nap 24 órájában elérhetőek. Akár egy órán belül kiérkeznek a helyszínre, ha nagy a gond, és a károsult Budapesten vagy Pest megyében lakik (vagy itt van az érintett irodája, üzeme, gazdasága). Érdemes időben cselekedni, ugyanis a víz eláztatja a falakat, a nedvességtől megindulhat a salétromosodás és a penészedés, ha nagy mennyiségben távozik víz, akkor pedig akár a berendezések és az elektromos hálózat is megsérülhet. Csőtörésre utalhat, ha csökken (vagy folyamatosan alacsony) a víznyomás, ha nedves foltok jelennek meg a falakon, ha a burkolat mögül szivárog a víz, ha el van árasztva a vízakna, és ha folyamatosan pörög a vízóra. Utóbbival azért érdemes vigyázni, mert a mosógép vagy a mosogatógép is pörgetheti, a szakemberek felesleges kihívása pedig hiába rövidít meg minket.

A vízszerelés.net szakemberei több mint 30 éve vannak a szakmában, és mindannyian rendelkeznek azzal a képzettséggel és tapasztalattal, ami a profi, kifogástalan munkához kell.