A hétvégén megismertem a hőszivattyút

Szerintem Laciék története nagyon érdekes. Még anno egyetemre jártunk együtt, innen ismerjük egymást, mondhatni, hogy ezer éve. Mind a mai napig jóban vagyunk, persze azt azért nem mondom, hogy naponta találkozunk, sőt hetente sem, de azért tartjuk a kapcsolatot és mindig várjuk, hogy újra találkozzunk.

Persze ez sokat változott azóta, amióta Laci és a felesége feladták a jól fizető budapest multi munkájukat és leköltöztek vidékre, ahol ma már ők termelnek mindent, legyen az tej, sajt, tojás, hús, gyakorlatilag egy komplett kis farmot hoztak létre és céljuk a mezőgazdasági önellátás.

A múlt hétvégén, amikor meglátogattuk őket, akkor a saját szemünkkel is láthattuk, hogy hogyan is élnek, ami nekünk nagyon érdekes volt.

Emellett maga a ház, ahol laknak is nagyon tudatos és jövőbe mutató. Például télen a hőszivattyú segítségével biztosítják a ház fűtését. Mivel még sosem láttunk ilyet, ezért megkértük Lacit, hogy meséljen róla.

Laci elmesélte nekünk, hogy a hőszivattyút a KlimaGlobal.eu oldalról rendelték. Amit tudni kell róluk, hogy ez egy mosonmagyaróvári székhelyű vállalkozás, akiknek a segítségével mind a ház hűtését, mind pedig a fűtését is meg lehet oldani, ugyanis alapvetően klímákkal és hőszivattyúkkal foglalkoznak. Már több mint 15 éve vannak a piacon, ami szinte önmagában garancia arra a szaktudásra, amit az elmúlt évek során megszereztek. Az általuk elvégzett munka során nagyon fontos a minőség vagyis, hogy csak minőségi és megbízható munkát adnak ki a kezükből. Ezért gondosan odafigyelnek arra, amit csinálnak. Ha pedig bármi probléma lenne a beszerelt készülékekkel, akkor sem kell kétségbe esni, nem fognak eltűnni, mert természetesen garanciát vállalnak a munkáikra. Bármilyen meghibásodás esetén csak hívnunk kell őket és már jönnek is megszerelni a gépet.

A klímát talán senkinek sem kell bemutatni. De miért is jó a KlimaGlobal.eu által forgalmazott hőszivattyúkat beszerelni a házunkba? Elsősorban azért, mert ez egy rendkívül környezettudatos megoldás a ház fűtésére. Nem kell hozzá hatalmas nagy energiaszükséglet, ugyanis csupán magának a készüléknek a működtetéséhez van szükség némi áramra. De semmiképpen sem kell félnünk attól, hogy többszörösére fog emelkedni a villanyszámlánk. A hőszivattyúnak az a lényege, hogy a környezet energiáit használja fel és ezt alakítja át úgy, aminek a révén felmelegíti a vizet. Majd ezzel a meleg vízzel tudjuk fűteni az épületet.

A hőszivattyúk esetében hosszútávon kell gondolkodni, ugyanis a befektetett pénz évek alatt fog megtérülni, viszont hosszabb távban gondolkodva mi mindenképpen csak nyerni tudunk vele. Nagy előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen már meglévő fűtési rendszerhez csatlakoztatható. A beépítés során mindenképpen mindenképpen meg kell vizsgálni, hogy régi vagy már valamilyen modern fűtési rendszerrel rendelkezünk. Ilyen modern rendszer lehet például a padló-, fal- vagy a mennyezetfűtés. Ezekhez szinte 99%, hogy lehet csatlakoztatni. Azonban, akinek valamelyik régi fajta fűtési rendszere van, akkor mindenképpen szükség van egy pontos helyszíni ellenőrzésre. Bizony vannak olyan régi és elavult fűtési rendszerek, amikhez egyszerűen nem lehet vagy pedig anyagilag nem éri meg csatlakoztatni, de ezt csak személyesen lehet eldönteni. Természetesen helyszíni szemlét is vállal a cég, ami minden egyes beépítés előtt elengedhetetlen.

Aki szeretné felvenni velük a kapcsolatot, annak nem kell mást tenni, mint a honlapon található ajánlatkérés menüben kitölteni a legfontosabb adatokat, illetve, hogy pontosan mivel kapcsolatban kérjük az ajánlatot és megvárni a cég jelentkezését.

Nagyon tetszett Laci elmesélése, igazán megnyerő és jópofa egy ilyen hőszivattyú.