Motoros gazda lett a nagybátyám

A nagybátyámnak nagyon régi álma volt, hogy legyen egy tanyája. Egy erdélyi faluban nőtt fel, aztán egy nagyobb városban éltek a feleségével, a rendszerváltás után pedig Budapestre költöztek a családdal, mert úgy érezték, több lehetősége lesz ott a gyerekeiknek.

A gyerekek imádják a várost, hálásak azért, hogy ott nőhettek fel, tényleg úgy érzik, sokkal több lehetőségük volt a boldogulásra, mintha maradtak volna abban a kisfaluban, ahol nagybátyám született. Szerintem ez inkább csak megszokás kérdése, és mivel nagybátyám az élete jelentős részében valami nosztalgikus vágynál fogva visszavágyott a régi, falusi környezetbe, sose tudta igazán megszokni vagy megszeretni a várost.

Egyébként is egy nagy kerttel rendelkező családi házban laktak, és mivel tavaly nyugdíjba ment, úgy döntött, hogy valóra váltja a nagyon régi álmát: kiköltözik vidékre, és csinál magának egy kis tanyát.

Igen ám, de ettől függetlenül a gyerekek még a városban maradtak, és mivel nagyon ragaszkodnak egymáshoz, ki kellett találni, hogyan tudják minél gyakrabban látni egymást. Nagybátyám imád egyébként vezetni, de mivel sofőrként dolgozott eddig, úgy gondolta, ha már végre sikerült nyugdíjba vonulnia, a volán mögé se szeretne többé beülni, hacsak nem feltétlenül szükséges.

A nagyobbik fiúk azonban tinédzserkora óta motorozik, és fiatalabb korában nagybátyám is szeretett motorozni, szóval nem volt nagy dolog rávenni arra, hogy autózás helyett akkor inkább motorral látogassák a gyerekeket. (A feleségét már egy kicsit nehezebb volt meggyőzni arról, hogy ez mennyire jó ötlet, de végső soron belement ő is a dologba).

Sajnos azonban nem volt senki a közeli ismerősök között, aki nemrég tette volna le a motoros jogsit, így elindulni kicsit nehezebb volt, mint gondoltuk. A motor típúsának kiválasztásában simán tudott segíteni nekik a fiúk, viszont rengeteg motoros iskola van, ahol el lehet végezni a tanfolyamot, így nem túl könnyű válogatni közülük. Főleg, hogyha az ember nem túl járatos a témában, akkor nehéz eldönteni, hogy mi az a pénz, amiért tudod, hogy nem kapsz rendes oktatást, és mi az, amit meg már nem érdemes kifizetni érte.

A nagybátyámék nem mozognak otthonosan a mai információs világban, amíg a külföldi rokonok nem ragaszkodtak a videóbeszélgetésekhez, internetük sem volt. Ilyenformán nem is lehetett nekik azt mondani, hogy ez tök egyszerű, csak utána kell nézni a neten… Pedig végül tényleg a neten találták meg a választ, a fiúk segítségével, aki rátalált a motorjogositvany.com weboldalra, ahol rengeteg hasznos infót találtak a témával kapcsolatban. Miután már megvolt a link, nem volt nehéz rávenni a nagybátyám, hogy kicsit nézelődjön a weboldalon.

A motorjogositvany.com/arak  fülön bőven elégséges információt lehet találni arról, hogy különböző kategóriáknál mire számítani a jogosítvány megszerzésének árát illetően.

Végül sikeresen kiválasztotta azt a tanfolyamot, ahol megszerzi A kategóriás motros jogsiját, így nagybátyám visszaült az iskolapadba, és nagyon könnyedén meg is szerezte a jogosítványát.

A motorjogositvany.com/arak oldallal rendkívül meg is volt elégedve, tekintve, hogy nem csupán információkat talált ott, hanem néhány személyes információ és pár kattintás után még kuponokat is lehet letölteni, amelyekkel kedvezményesen lehet motoros felszereléseket vásárolni.

Így költözött ki a nagybátyám nyugodt lélekkel vidékre, ráadásul egy új hobbit is talált magának!