Csak egészséges magyar termékeket vásárolok, de ez nem elég a fogaim egészségének megőrzéséhez

Igyekszem támogatni a magyar gazdaságot ott, ahol tudom, úgyhogy amiből csak lehet, magyar gyártású terméket veszek. Az egészségemre is nagyon odafigyelek, sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, amiket a piacról vagy a zöldséges nénitől szerzek be a szomszéd utcából. Nagyon kedves néni, mindig örül, amikor nála vásárolok, mert ilyenkor váltunk is néhány szót, nem unatkozik.

Sajnos azonban akármennyire is odafigyelek az egészséges étkezésre és életmódra, a fogak szuvasodása mégsem csak ezen múlik, hanem jórészt a genetikán, az öröklött hajlamon. Ebből a szempontból nem túl szerencsés géneket örököltem, mert akármilyen drága fogkrémet is használok, mégis akad egy-két szuvas fogam. Ezek miatt időről időre kénytelen vagyok meglátogatni a fogorvost, hogy rendbe tegye, mielőtt nagyobb baj lesz.

A szülőfalumban van egy jól bevált fogorvosom, akihez évek óta járok. Mostanában azonban nincs túl sok időm hazautazni emiatt Budapestről, úgyhogy muszáj találnom egy fogászatot Budapesten. Az egyik barátnőm azt javasolta, hogy írjam be a keresőbe, hogy “fogászat Budapest“, mert neki erre kiadott egy nagyon jó budapesti fogászatot. Ő ide jár azóta is és semmi baj a fogaival, nagyon kedves és professzionális fogorvosok dolgoznak itt.

Nem tudtam eddig, hogy van ilyen jó fogászat Budapesten, de amikor beírtam a keresőszavakat, kidobta az oldalukat és magam is meggyőződhettem róla. A honlap is rögtön szimpatikusnak és páciensbarátnak tűnt. Mindenféle szolgáltatásról, munkatársakról és általános fogászati kérdésekről is részletes információkkal szolgál a honlap. A főoldalon olvastam, hogy a Fogorvos Budapest-nél megfizethető árú, kiszámítható és magas színvonalú ellátásra számíthatnak a betegek. Kiemelendő, hogy a szájüregi problémák gyógyítása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a betegségek megelőzésére.

A honlapon kitűnik a budapesti fogászat páciensközpontúsága. Időpont-egyeztetésre a honlapon van lehetőség, vagy pedig az oldalon több helyen is megadott telefonszámon. Az online időpont-egyeztetéshez ki kell tölteni egy űrlapot a vendég keresztnevével, e-mail címével, telefonszámával és az üzenettel. A betegeket előjegyzés alapján fogadják. A rendelőben barátságos környezet, jó hangulat és mosolygós, emberközpontú szakemberek fogadják az ide látogatót.

Amikor a főoldalon lejjebb görgettem, nagyon hasznos olvasmányt találtam: 8 információt gyűjtöttek össze napjaink fogászatáról, aminek segítségével eloszlatnak pár tévhitet, melyek szerint a fogorvos csak szenvedést okoz. Itt segítséget nyújtanak abban, hogy mi szerint érdemes fogorvost választani. Azt ajánlják, hogy olyan orvoshoz érdemes fordulni, akinek nemcsak a szakértelmében bízunk meg, de a személyiségével is megfog minket, ezáltal nyugodtan fekszünk a kezei alá.

A magánrendelők nagy előnye, hogy az orvost magunk választhatjuk ki. A másik, mindenki számára egyértelmű pozitívuma, hogy nem kell órákat várni a rendelőben, mire sorra kerülünk, hiszen időpontra érkezünk az előre kiválasztott, megbízhatónak ítélt fogorvoshoz. Itt a szakemberek nemcsak a fogak egészségére, hanem az esztétikájára is odafigyelnek, hiszen tudják, hogy a mai világunkban mennyire fontos a megnyerő külső. Ehhez nyújt segítséget az esztétikai fogászat, aminek a hatáskörébe tartozik a fogszabályozás, a fogkő-eltávolítás, fogfehérítés és a fogpótlás.

Az oldal tetején lévő menüsorban van egy lehetőség, amire kattintva megtekinthetjük az itt dolgozó munkatársak profilját. Ez nagyban megkönnyíti, hogy melyik orvost válasszuk. Itt az orvosok pár mondatos bemutatkozásán keresztül a mottóikkal, főbb céljaikkal és szakterületeikkel lehet megismerkedni.

Szerencsére a különböző kezelések árai sem lutri, tudniillik az Áraink menüpontban minden egyes szolgáltatás, kezelés díja fel van tüntetve egyenként. Ezek szépen, átláthatóan kategóriákba vannak sorolva.

Nagyon szimpatikusnak tűnt a cég, úgyhogy éltem is az online időpont-kérés lehetőségével. A következő héten már el is mentem az általam kiválasztott, nagyon szimpatikus orvoshoz. A rendelőben valóban nagyon vidám hangulat fogadott, nyoma sem volt a tipikus fogorvostól való rettegés szagának. Az orvos nagyon mosolygós, kedves, precíz ember volt. Pillanatok alatt betömte a fogam, abszolút fájdalommentes volt. Nagyon örülök, hogy a barátnőm ezt az oldalt ajánlotta, mert azóta tudom, hogy ismét jó kezekben van a fogaim egészsége, hiszen találtam egy ilyen jó fogászatot Budapesten.