A szüleim ügyintézője lettem

Az elmúlt néhány évben a szüleim ügyintézőjévé váltam. Amióta a mezőgazdasági cégünk munkásainak csapatépítő tréningeket szervezek, mindent rám bíznak a szüleim. Látták, hogy milyen ügyes vagyok a szervezkedésben, a problémamegoldásban, így ezt ki is használják. Természetesen nekik így sokkal egyszerűbb az élet, hogy a megoldandó feladatokat valakire áthárítják. Számomra eddig ez még nem jelentett különösebb terhet, de kezdem azt érezni, hogy most már feszegetik a határokat.

A jelenlegi ügy, amit el kell intéznem, az a lakásbiztosítás. A minap a szüleim szomszédjának kigyúlt a konyhája. A tűz hatalmas károkat okozott a házban, a tetőszerkezetet teljes egészében le kell cserélni. Ez jelentős anyagi terhet jelentene, viszont a szomszédnak van lakásbiztosítása, így nagyobb kiadások nélkül megúszták a felújítást. A szüleimben ekkor tudatosodott, hogy mekkora felelőtlenség tőlük, hogy eddig sosem gondoltak arra, hogy biztosítást kellene kötniük.

Nyilvánvalóan a legjobb lakásbiztosítót szerették volna megtalálni, de mivel az a véleményük, hogy én sokkal jobban tudok tájékozódni az interneten, rám bízták ezt a feladatot is, nekem kellett a megfelelő kockázatviselő vállalatot megtalálnom.

Sokat böngésztem a neten, amíg megtaláltam a Pannon Safe céget. A szüleimnek azon nyomban elküldtem a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas honlapot, hogy csekkolják le a biztosító ajánlatait.

Apukám másnap vidáman hívott, átnézték a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas weboldalt, és teljesen elégedettek az általam kiválasztott társasággal. A cég által ajánlott kiegészítő biztosítások közül többnek is kifejezetten szükségét érzik. Például szimpatikus volt számukra, hogy a tűz nélküli füst és koromszennyezési károkat, valamint a nyitva felejtett nyílászárón befolyt víz általi károkat is megtéríti a biztosító. Mindemellett az értékes kerti bútorainkra, valamint a napkollektorokra és napelemekre is ki szeretnék terjeszteni a fedezetet. Mindezek szükséges tartozékok az általános biztosítási csomag mellett.

A biztosítást szerencsére online is meg lehet kötni, így a fölösleges hercehurca nélkül, könnyedén bebiztosíthatom a szüleim házát. Az online szerződéskötés esetén a biztosító kockázatviselése már az ajánlatkészítést követő nap 0 órakor elkezdődik.

Szívesen intéztem el ezt is a szüleimnek, azonban már szóltam nekik, hogy egy ideig hagyjanak békén, semmilyen feladatot ne hárítsanak rám. Kell egy kis nyugalom.