Bezzeg az én időmben…

A szüleim mesélték, hogy az ő idejükben még nem voltak olyan menő és fejlett dolgok, mint manapság. Logikus. Sokaknak, akik vidéken laktak, annyiból állt az életük, hogy elvégezték az általános iskolát, utána menni kellett segíteni a szülőknek a földeken. Aztán szépen sorban mindenen végigmentünk nagyjából, jöttek a szokásos „bezzeg az én időmben” sztorik, elevenítettek sok emléket, még arról is sokat beszéltek, milyen volt az, amikor én kicsi voltam. Itt aztán már nagyon sokáig csak meséltek és beszélgettünk, ugyanis eléggé aktuális téma volt akkor nálunk a gyerek, hiszen én és a férjem akkor vártuk a babánkat.

Meséltem nekik akkor, hogy nemrég vettük meg a babakocsit, és mondtam, hogy majd jöjjenek át egyik hétvégén és szívesen megmutatjuk. A babaszobát már látták, akkor már kész volt bőven, amikor beszélgettünk ezekről a dolgokról.

Egyszer, amikor babakocsik után nézelődtünk az interneten, akkor találtunk rá erre a weboldalra. Hatalmas a kínálat, azonban én mégis hamar dönteni tudtam, melyik tetszik a legjobban. Kunert babakocsit választottam, amit újszülött kortól egészen két – maximum három éves korig tökéletesen lehet használni. Én egy zöld babakocsit néztem ki, ami szürke pöttyös, és nem kellett sokáig győzködnöm a páromat sem, mert neki pedig a zöld a kedvenc színe.

Ez egy többfunkciós babakocsi, aminek alumínium váza van, teljesen sokoldalú, amit én imádok. Az oldalon is olvasható ennél a babakocsinál, milyen nehéz kiválasztani egy igazán jó babakocsit, hiszen nem csak néhány alkalommal használjátok ezt, hanem sokkal tovább, ezért alaposan meg kell választani, milyen babakocsit szeretnétek. Mi is mérlegeltünk, melyik érné meg a legjobban és melyik tetszik a legjobban, hiszen nagyjából minden nap ezt a babakocsit fogom nézegetni, fontos, hogy úgy tudjak ránézni, hogy azt mondhassam, mennyire szép. És nem azt, hogy mennyire csúnya.

Az ilyen babakocsinál az a jó, hogy a mózeskosár eléggé magasan helyezkedik el, így kényelmes mind a babának, mind a szülőnek. Vagyis a baba akkor is kényelmesen tud aludni, amikor éppen a terepviszonyok nem a legmegfelelőbbek. Ha pedig már tud önállóan ülni a baba, akkor ott van a sport ülőrész. A mózes részt le lehet csatolna, tehát könnyen lehet mozogni a babával együtt, ez nekem fontos, mert emeleten lakunk, és oda felcipelni a babát és a babakocsit is…hát, kissé nehézkes. A kiválasztott babakocsi dupla teleszkóppal rendelkezik, a kerekei forgathatóak, de lehet őket fixálni is. Még akár bevásárolni is lehet vele, mert van egy nagy bevásárlókosár része, amibe lehet pakolni. A sport ülőrészt könnyen lehet mosni, az autós ülést pedig akár hintáztatni is lehet. Látszik tehát, hogy számtalan funkciója van a babakocsinak, és így már szerintem érthető, hogy miért ezt választottuk.

Még ugyan használjuk a babakocsit, de tudom, hogy egy-két szempillantás és a pici már járni is tud majd. Repül az idő, ezt én is tudom. Aztán majd én is mondhatom, hogy bezzeg az én időmben.