Mezőgazdaság, termelés, flottakezelő választás

Mezőgazdaságból élni sem fenékig tejfel. A mezőgazdászok, a termelők általában teljesen ki vannak szolgáltatva a legnagyobb felvásárlóiknak. A vevőink általában olyan pozícióban vannak, hogy nem mi, termelők határozzuk meg az árainkat. Rá vagyunk utalva azokra a multikra, viszonteladókra, üzletláncokra, akik felvásárolják a terményeinket és eljuttatják a végső fogyasztókhoz.

Szeretek mezőgazdaságban dolgozni, szeretek termelni, szeretem eladni azt, szeretem nevelgetni a zöldségeimet, és szeretem, hogy valóban értéket teremtek.

A zöldségek, gyümölcsök minősége rengeteg mindentől függ. Hiába a technológia, hiába van egyre több korszerűsítési törekvés, ahhoz, hogy jó legyen a termés , először is jó időjárásra van szükség. Ezt pedig egyelőre az ember nem tudja befolyásolni. A nyarak mostanság egyre melegebbek, így a zöldségek és gyümölcsök korábban érnek be, eltolódnak a szüretelések. A szeptember is meglepően forró volt az elmúlt években, a csapadék mennyisége pedig egyre kevesebb. Az öntözés egy olyan dolog, amit gond nélkül meg tudunk oldani a földeken, de a csípős téli hideg, a nagyfokú hőmérsékletingadozás nem tesz jót a növényeknek.

Annak ellenére, hogy az időjárás mostanában nagyon szeszélyesen alakul, szerencsére az idei termés jó volt, így végre egy kis extra bevételre tettünk szert. Aki dolgozott már mezőgazdaságban vagy akármilyen KKV szektorbeli vállalkozásban az tudja, hogy a fennmaradás és hosszútávú sikeresség titka nem más, mint a folyamatos fejlődés és a versenyképesség megtartása. Ennek érdekében, az új, földeken használható gépek mellett néhány autót is vásároltunk a már meglévőek mellé. Idén járt le a flottakezelő megbízása, , és a szerződési feltételek olyan irányba változtak, hogy úgy döntöttem, újabb szolgáltató után nézek.

A váltás minden esetben nehéz. Sosem tudjam, hogy hol kezdjem a keresgélést. Először mindig a barátoknál kérdezősködök körbe, hogy ki melyik flottakezelő segítségét élvezi. Rendszerint ez be szokott jönni. Aki az ismerőseim közül csak jókat tud mondani a flottakezelőjéről, az általában nem téved. Hasonló méretű vállalkozások vagyunk hasonló gépkocsiszámmal.

Egy viszonylagosan újkeletű flottakezelő kapta a legtöbb szavazatot az ismerősi körömben. Rajtam kívül mindenki ismerte őket. nem meglepő, hogy én nem tudtam a létezésükről, hiszen eddig megvolt a saját kis flottakezelőm, nem volt nagyon másra szükségem. De ezúttal új flottakezelő kell, szóval belevetettem magam a keresésbe.

Amit ajánlottak, flottauto nagyon is elnyerte a tetszésemet. Már csak a szlogenjük olyan, amivel teljesen meg tudtak nyerni maguknak. Kisvállalkozásként mindenki azt szeretné, hogy ugyanúgy bánjanak velük, mint a nagyokkal. Igaz, nekem nincsenek hatalmas nagy igényeim, nekem nem kell 0-24-es rendelkezésre állás, sem háztól-házig garancia. Nekem csak arra van szükségem, hogy valaki elintézze a szervízelési időpontokat, a biztosításokat és segítsen a gépkocsik utáni adózásban, ha lehet, akkor ezt a legjutányosabb áron. Igaz, hogy most jól megy az üzlet, de attól még nem szeretnék többet költeni arra, amire nem feltétlenül muszáj.

A http://www.flottakezeles.hu/ oldala nagyon jól fel van építve. Nem kellett sokat keresgélnem, a felhasználóbarát flottakezelő oldalon meg is találtam a nekem kellő részeket, azaz a szolgáltatásokat. Az ügyfelek három különböző csomagból választhatnak, alaposan átnyálaztam őket, és nekem bőven megfelelő a standard csomag is. Nincs sok autónk, azoknak pedig tényleg csak az alap dolgaival kell foglalkozni.

Az oldal egy ötrészes levélsorozattal készült azoknak az ügyfeleknek, akik szeretnének többet spórolni, így nem hezitáltam, fel is iratkoztam rá. A levelek csupa hasznos információkat tartalmaznak, nagyon hasznosnak bizonyulnak.

Még megnéztem pár másik flottakezelő ajánlatát, de nem győztek meg. A flottautonál maradtam, erről csak pozitív véleményeket olvastam, és az ismerőseim is őket ajánlották. Persze, hiába a kifogásolhatatlan honlap, ha a szolgáltatások semmit sem érnek, így alaposan utánakérdeztem, és csak pozitív véleményeket hallottam a cégről, így bele is vágtam, aláírtuk a szerződést.

A flottakezelő választásánál a kisvállalkozásoknak azt tudom javasolni, hogy ne adjanak lejjebb az igényeikből. Igyekezzenek olyan flottakezelőt választani, ahol nem fizetnek ki felesleges funkciókat. Pont ezért jó a flottauto, mivel nem kell a comfort, vagy superior szolgáltatásokat kifizetnem, hiszen azokra valószínűleg egy jó ideig nem lenne szükségem. Megvehetem csak simán a standard csomagot, aminek valószínűleg a legtöbb elemét maximálisan ki is fogom használni. Hiszen az az egyik legnagyobb pénzkidobás, mikor olyan szolgáltatásért, eszközért fizetünk, amit sosem fogunk maximálisan kihasználni.