Befőzés szezon érdekességekkel

Amikor nagypapám megvette azt a földterületet, amire később gyümölcsöst telepített, nem gondolta volna, hogy az unokái milyen nagy projektbe vágnak később, és azt sem, hogy mekkora hasznát veszik majd a kis gyümölcsösnek. Amikor tele ültette sárgabarack fákkal, egyszerűen úgy gondolta, szeretik a gyerekek majd esznek belőle, mi ezt most újra gondoltuk, és a barackból, isteni finom kézműves készítésű lekvárokat gyártunk, hozzáadott cukor nélkül, igazi házias ízek meleg dunsztban tartósítva. Úgy mértük fel a piacot, hogy nagy népszerű lesz a termékünk, először csak kis mennyiségben próbáltuk ki, de évről évre többet kell készítenünk, természetesen ez függ attól is, hogy milyen az adott évi termés. Ezen a bizonytalan terméshozamból kiindulva határoztuk el a testvéremmel, hogy bővíteni fogjuk a területünket, tehát földet kell vennünk. ennek egyetlen módja az, hogy eladom a lakásomat, és az érte kapott pénz egy részéből földterületet és gyümölcsfákat veszünk.

Meg is hirdettem a lakást, és érkezett is rá jelentkező egyetlen egy gond volt, hogy még nem rendelkeztem az ingatlan eladásához nélkülözhetetlen dokumentummal egy energetikai tanúsítvánnyal.

Azonnal az internetet kezdtem bújni, hogy találjak egy céget, aki nem csak felelősségteljesen elvégzi a felmérést, de nagyon hamar ki is tudja állítani a tanúsítványt, mivel a vevőnek igen komolyak a szándékai, én meg gyümölcsfákat szeretnék venni. Ez az energetikai tanúsítvány biztosíték a vevő számára, hogy minden rendben van a lakással, nem lesznek gondok, vagy éppen nehézségek a számlák láttán. Egyszóval rögvest szereznem kellett egy tanúsítványt, úgy gondoltam, hogy ez hetek fog igénybe venni, de szerencsére pozitívan csalódtam, mivel ez az oldalnak nem csak a kinézete zseniális, a tartalmáról nem is beszélve. Remekül le van vezetve, hogy ez a tanúsítvány mire is szolgál, és hogy miből áll majd a felmérés. Jól strukturált oldalon, rögvest meg lehet találni a cég elérhetőségeit, lehetőség van arról, hogy e-mailen érdeklődjön az ember, de a telefon és a chat elérhetőség is remekül működhet, én az e-mailt választottam, csak azért, hogy legyen nyoma annak, hogy felkerestem őket, de nem semmi félelmemnek nem kellett volna lennem, mert rögvest válaszoltak is. Időpontot egyeztettünk, úgy, hogy teljesen az én napirendemhez igazodtak, lehetett volna akár kora reggel, vagy késő este az időpont, de még hétvégén is a megrendelőik rendelkezésére állnak. Én csak egy munka utáni délutáni időpontot választottam, amely megfelelt mindenkinek. A felmérő szakember meg is érkezett és megkezdte a kis lakásom felmérését. Mondtam neki, hogy nekem viszonylag sürgetőbb lenne az energetikai tanúsítvány elkészítése, mivel egy nagyon potenciális vevőm van a lakásra.  A felmérő szakember elmondta, hogy amint az adatokat beküldi a központba, ott a kollégái kielemzik és már másnap a kezemben tarthatom a tanúsítványt. Ennek felettébb megörültem, mivel ez rendkívül kecsegtető határidő és így megoldottnak látszik minden félelmem. A felmérő szakember távozása után, már alig vártam a másnapot, hogy a futár hozza az elkészült energetikai tanúsítványomat, tök jó mert kérhettem a munkahelyre is és haza is. Mivel a délelőtti órákra ígérték, hogy addigra hozza a futár, így a munkahelyre jött. Ott ki is fizettem neki utánvétellel a tanúsítvány elkészültének árát, és már délután roboghattam is az ügyvédhez, hogy a tanúsítványt csatolja az adásvételihez. Így a lakás eladva az új földterület vétele pedig folyamatban van nagyon rövid időn belül.