A gyerekekkel vidéken is készülünk az iskolára

A szüleim vidéken élnek egy tanyán, szóval mindig igyekszünk időt szakítani arra, hogy meglátogassuk őket, mert a gyerekek nagyon szeretnek ott lenni. Szerencsére, a nyár legtöbbször alkalmas erre. Ez most sem volt másképp. Ráadásul most össze tudtuk szervezni úgy, hogy két hetet náluk töltünk. A gyerekek pedig nem is lehettek volna izgatottabbak emiatt. Mindkettő bepakolt minden fontos dolgot, ami kellhet.

Az iskolai előkészítő feladatok még a nyaraláson se hiányozhatnak

Szerencsére, mindkét gyerekem rám ütött, ami a könyveket illeti. Úgyhogy jó pár könyv is bekerült a bőröndbe. A kislányom még az iskolai előkészítő feladatokat tartalmazó könyvét is elpakolta. Hálás vagyok, mert nagyon megszerette azt a könyvet és egyáltalán nem éli meg valamilyen kötelező programnak. Valószínűleg ezért jön az is velünk vidékre. Emlékszem élve rendeltem meg a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalról, mert nem tudtam, hogy végül tetszeni fog-e neki, de olyan játékos módon tudunk vele tanulni és haladni, hogy igazán élvezi.

A kezdeti aggodalmak miatt csak az első könyvet rendeltem meg, de most már egyre inkább gondolom, hogy érdemes lenne megvenni a második részt is, vagy akár az íráskészséget fejlesztő könyvet is. Úgyhogy mire odaértünk a szüleimhez, meg is érett bennem ez a gondolat, és újból meglátogattam a weboldalt. Elolvastam a leírást az említett két könyvről. A Látogtás a tudás birodalmába második része a leírak alapján abban különbözik az első résztől, hogy  ebben mesékkel is találkozhatunk. A mesékhez ráadásul fejtörők, feladatok is kapcsolódnak, amelyeket megoldva fejlődik a beszédértés, beszédészlelés, bővül a szókincs, a gyermekünk gondolkodási folyamatai pedig magasabb szintre kerülnek.
A Látogatás a vonalak birodalmába című kötettel pedig olyan módon gyakorolhatja a gyermekünk az írást, hogy közben nem gyakoroltatjuk vele a betűket és a sorközbe sem íratunk. Ráadásul a könyv a balkezes gyermekek számára is alkalmas az írás-előkészítéséhez.

Ezek után nem volt kétség, hogy kelleni fog nekünk ez a másik két könyv is. Úgyhogy le is adtam a rendelést, anyukámék címére, mivel még javában náluk fogunk lenni, mire a csomag megérkezik. A kislányom pedig már alig várja, hogy az első kötet után nekilássunk a másik két könyvnek is. Bevallom őszintén, én is izgatott vagyok, mert szülőként is nagyon szórakoztatóak ezek az iskolai előkészítő feladatok.