Online újságból tájékozódni, lehetséges

A szomszédéknak egy kis ősterméléssel foglalkozó cégük van. Mindenféle zöldséget és gyümölcsöt megtermelnek, és a helyi piacon értékesítenek is. Az őstermeléshez szükséges minden szabályt betartanak, és igyekeznek úgy gazdálkodni, hogy a vegyszeres védelmet vagy elhagyják, vagy természetes módon pótolják, illetve permakulturális gazdálkodást folytatnak. A növénytársításos gazdálkodás, nem csak a növények egészségére hat jól, de akár még a termelés mennyiségét is fokozni tudják. Minden eseteben fontos az, hogy akik gazdálkodással és mindenfajta termékékek előállításával foglalkoznak, azok tisztában legyenek a versenytársak árkategóriájával, hogy a termékeik árát helyesen tudják megszabni, természetesen a minőségtől függően. Mivel a szomszédaim nem csak a termelés során igyekeznek a környezetüket óvni, hanem a mindennapi létezésük során is, így a konkurensekről való tájékozódást is egy környezetbarátabb módon oltják meg.

Találtak egy remek oldalt, ahol a számos üzlet, értve itt bevásárlásra, élelmiszer vételre alkalmas boltok és ruházatot áruló üzletek éppen aktuális és már lejárt újságát meg lehet találni online, lapozható, pdf formátumban. Az oldal nagyon jól működik hiszen bárki képes kiigazodni a rajta kortól és nemtől függetlenül. Annyira jól van tagolva az oldal, hogy még az idősebb korosztály is könnyűszerrel hasznát tudja venni, és gyorsan kiismeri rajta egymást, mivel minden egyértelmű helyen helyezkedik el rajta.

Nagyon jó, hogy többféle módon is elérhetőek a pdf formátumú akciókkal teli újságokat. Egyfelől a keresőbe be lehet írni, hogy melyik üzletet keressük, a szomszédom példálózásában; lidl újság szerepel, hogy milyen könnyű módon meg lehet találni. Egyfelől, hogy rákeres, hogy lidl újság, ekkor kiadja az aktuális újságokat, úgy rendszerezve, hogy ha helyenként eltérő kínálatok találhatók az az újság is szerepel megjelölve, hogy melyik térségre és üzletre vonatkozik. Valamint szerepelnek, a már nem aktuális, lejárt újságok is, egyfajta összehasonlítást is lehet is végezni, hogy az elmúlt hetekben milyen akciókkal élt az üzlet.

A másik keresési mód, hogy nem írjuk be a keresőbe az üzlet nevét egyszerűen csak az oldalt görgetve eljutunk a felsoroltak között az általunk keresettig, ilyenkor az összes üzletet megnézhetjük, és hogyha számunkra szimpatikus üzletet találunk, mely akciós újsággal rendelkezik, azt is meg tudjuk nézni.

Ha tudjuk, hogy az újságok mikor szoktak megjelenni már az nap is fel tudjuk keresni ezt a nagyszerű oldalt, mivel rendkívüli módon aktuálisan vezetik az oldalt, minden azonnal felkerül rá. Valamint hírlevélre is fel tudunk iratkozni, akkor rögvest kapunk egy e-mailt, hogy megtalálható a heti akciókkal teli újság. Ez is egy nagyon hasznos újítás, hogy már követni sem kell, hogy melyik nap jelenik meg az akciókkal teli újság, hiszen értesítést kapunk róla. Csak jó oldala van, annak, hogy az ember online tudja megnézni kedvenc bevásárlóhelyei akciókkal teli újságait, egyfelől nem károsítja a környezetet a nyomtatott formában megjelenő változatával ellentétben. Másfelől bárhol megnézhető és újra meg is tekinthető, hogyha elfelejtettünk volna valamit is venni, akkor még az üzletben is meg tudjuk nézni a telefonunk segítségével az akciós újságot és máris még plusz dolgokat tudunk a kosárba rakni.
A szomszédom esküszik már az oldalra és szinte csak ezt használja már, a nyomtatott újságokat megpróbálja mellőzni az életükből, és akivel találkozik azoknak mindig mesél erről a remek oldalról, és ajánlja másoknak is hogy ők is inkább térjenek rá erre változatra.