Hogy legyen neked is iparűzési adó mentesen mezőgazdasági céged?

Mostanában néztem utána, mivel ugyan nem a mostani helyzet a legideálisabb egy új vállalkozást megkezdeni, de már régebb óta töröm rajt a fejem, hogy mezőgazdasági cikkekkel foglalkozó céget Alapítsak. Persze, ez nem megy egyik pillanatról a másikra… Vagy mégis?

Egy székhely szolgáltatással foglalkozó oldal segítségével sikerült felfedeznem, hogy egy ilyen döntésnek a lebonyolítása egészen egyszerűen is mehet, ráadásul a cégalapításban is segítenek, teljesen ingyen, ha nincs még működő céged. A székhelyszolgáltatás opciójukat természetesen akkor is igénybe lehet venni, ha már meglévő vállalkozásod van. Nem feltétlenül kell cégalapítással együtt megnevezni a székhelyet, később is lehet módosítani, ahogy ezt az oldalon is nagyon szépen, és érthetően leírják.

Na, de hol is lehet pontosan iparűzési adó (IPA) mentesen céget üzemeltetni? Ennek a cégnek a segítségével elég, ha egy székhelyet igényelsz Újlengyelben, ahová majd gyakorlatilag a postád fog érkezni, amit elektronikusan továbbítanak is neked minden különösebb gond nélkül. Persze ez sincs ingyen, ahogy semmi sem. Hat hónapra nagyjából 40 ezer forintba kerül ez a szerződés, plusz egy hónap még ingyen hozzájön. Ahogy az oldalukon is írják, ebben az esetben azt érdemes megfontolni, mennyit fizet az ember az IPA-ba, és hogy így pozitívban jön-e ki a cége, ha igényli a székhelyszolgáltatásukat.

Persze ebben a 40 ezerben nem csak az IPA mentesség, és a székhelyszolgáltatás foglalandó bele, hanem a cég alapítás, vagy cég módosítás is (akár saját ügyvéddel), online ügyintézés, akár egy óra alatt. Ez ebben a pandémiás időszakban extra jó. Plusz számlázórendszert és ellenjegyzett végzést is biztosítanak teljesen ingyen és bérmentve.

Én úgy gondolom, ezt az ajánlatot mindenképp megéri megfontolni annak, akinek cége van, vagy céget tervez alapítani. Én biztos, ezt fogom tenni.