A lekvárkészítésnél fontos a tárolás

Családi vállalkozásban dolgozom, lekvárkészítéssel foglalkozunk ugyanis. Itthon mostanában elég jól megy a kézműves lekvár piaca, még ha kicsit drágább is, mint a bolti, az emberek szívesebben tesznek ki az asztalukra valami finomat a reggeli kalács mellé. Az igazán jó házi lekvár a gondoskodást és az otthon melegét idézi fel az emberekben, így mindig örömet okoz.

A vállalkozást még a szüleim indították a kilencvenes években, vettek egy földet, tele gyümölcsfákkal vidéken, és elkezdték a befőzést. Eper, barack és meggylekvárral kezdték, de ma már ennél sokkal többfélét készítünk. Először kisebb termelői piacokra jártak vele, de ma már több bolt is forgalmazza a termékeinket, és egyre népszerűbbek vagyunk.

A terjeszkedés nemrég elkerülhetetlenné vált. Nagyobb konyha kellett és persze nagyobb raktár. Eddig mindent otthon, a családi házban csináltunk, de most a szüleim úgy döntöttek, felhúznak egy épületet közvetlenül a gyümölcsfa liget mellé, abban lesz a konyha és a raktár. Enyém lett a feladat, hogy a raktár berendezéséről gondoskodjak. Tudtam, hogy rengeteg polcra lesz szükség, és legfőképpen jó minőségű, nagy teherbírású polcra. A Racking Lognál találtam meg, amit kerestem. A rozsdamentes fémpolcaik tökéletesnek tűntek az üvegek tárolására, mivel ellenállnak a környezeti hatásoknak, így higiéniai szempontoknak is megfelelnek, ami különösen fontos az élelmiszeriparban.

Bevallom, ez volt az első nagyobb feladat a cégnél, amit rám bíztak a szüleim, ezért nagyon izgultam, hogy minden jól sikerüljön. A megfelelő tárolás nagyon fontos a lekvároknál, sok minden múlhat rajta, így egy minden szempontból tökéletes tárolóhelyet szerettem volna. Lemértem a raktárt, kiszámoltam, hány polc fér el, majd megrendeltem a nagy teherbírású polcokat. Szerencsére a Racking Log a polcok telepítését is vállalja, ezét nem egyedül kellett összeszerelnem a polcokat. Elégedett voltam az eredménnyel. A hatalmas raktár, tele polccal csak arra várt, hogy megtöltsék lekváros üvegekkel.

Hamar kiderült, hogy a polcoknak valóban olyan nagy a teherbírása, ahogyan a weboldalon állították. Egész mostanáig semmi gondunk nem volt vele, pedig azóta eléggé felpörgött az üzlet, fel kellett vennünk két új alkalmazottat, mert nem győztük a munkát. A lekvároknak továbbra is nagy a sikere.

A szüleim pedig nagyon elégedettek voltak a munkámmal, és külön kiemelték a polcokat. Egy raktárban kulcsfontosságú a nagy teherbírású polc, nem mindegy, hogy milyet választunk – mondták, én pedig egyetértettem. Azóta szívesen bíznak meg fontos feladatokkal, mert úgy tűnik, a raktárral bizonyítottam a rátermettségemet.