Nehéz a termelők élete

Nem csak a magyar kultúra, de a magyar mezőgazdaság is híres, sok minden származik tőlünk, amikre büszkék lehetünk. A mezőgazdaság amúgy is fontos minden országban, ez egy külön szaknak is számít, ezt tanítják az egyetemeken is. Vannak ismerőseim, akik ezen a szakon diplomáztak le. Ebből is látszik, milyen sok minden érdekli az embereket.

Sokszor panaszkodnak azonban a termelők, hogy a rossz idő a termést tönkreteszi, ami nekik is és nekünk is rossz, hiszen ők a rossz termést nem tudják eladni, mi pedig nem tudjuk megvenni és megenni. A nagypapám vidéken lakik, neki is van egy kertje, és amikor beszélek vele telefonon és sokszor rossz idő van, akkor ő is panaszkodik rá, hogy az eső és a jég leverte a szőlőt, és minden egyebet. Sajnos ez ellen sok mindent nem tudunk tenni, szomorú a tény, ráadásul a termelők is mérgelődhetnek ezen eleget.

Nem szívesen lennék ilyenkor a helyzetükben, igaz, hogy azt sem tudnám elképzelni, hogy ilyen körben dolgozzak, és ezzel foglalkozzak egész életemben. Már azt is nehezen tudom elképzelni, hogy vidéken lakjak. Néha egy-egy alkalommal jól esik, amikor távol vagyok a nagyvárostól, csend van és nyugalom és senki nem zavar, de azt viszont nem tudom elképzelni, hogy egy egész életen át egy kis vidéki faluban lakjak. Azt hiszem, hogy maradok itt, a nyüzsgésben.